Menu

Manel is de leukste hond van Nederland

HOLTEN – Manel is de leukste hond van Nederland geworden! Gisteravond won het kleine zwervertje uit Spanje overtuigend tijdens de Leukste Hond van Nederland verkiezing in Holten.

De verkiezing, gepresenteerd door Mike Starink, is een onderdeel van doggy days, weekendevenement dat volledig in het teken staat van de hond en zijn of haar baas. De Telegraaf heeft de afgelopen maanden op de Dier en Vriend-pagina in Weekeinde voorrondes gehouden.

Daar kwam Mazzel van Bianca Elzerman als winnaar uit de bus, maar gisteren moest de stafford het onderspit delven. ,,We zijn tweede geworden!”, lacht Elzerman. ,,Helemaal niet erg, wij hadden al voldoende gewonnen. Een gratis deelname aan dit fantastische weekend en positieve aandacht voor het ras stafford.”

Nannie Wardenaar uit IJsselstein is de trotse eigenares van Manel. ,,We hebben hem pas vier maanden, maar we zijn zo ontzettend blij met hem. Het is een ontzettend lief hondje naar alles en iedereen en hij is zo tevreden. Ik ben er trots op dat het publiek uiteindelijk voor hem koos!”

Piet Hellemans, dierenarts, jurylid en organisator van doggy days: ,,We kijken bij deze verkiezing niet naar hoe mooi een hond is, maar meer hoe leuk en gezond. Dit vuilsnisbakkenrasje is een topper. Lief, gezond en maakt zijn baasjes vrolijk. Daar gaat het om. Al probeerde hij me wel te beïnvloeden door mijn gezicht af te likken, hahaha!”

Er deden ongeveer 180 honden mee aan de verkiezing. De jury, bestaande uit Hellemans, Natasja den Herder (hondengedragskundige) en de baas van de winnaar van vorig jaar, maakte een voorselectie en het publiek mocht uiteindelijk stemmen op de laatste drie door om de beurt een applaus te geven. Die voor Manel was overduidelijk het luidst.

Bron: de Telegraaf

Marcel Oosterveld

Na een mooie carrière als International Account Manager is Marcel nu al ruim 10 jaar Marcel Oosterveld met Maranondernemer. Begonnen op een zolderkamer is zijn videoproductie bedrijf uitgegroeid tot een nationaal succesvol bedrijf met zelfs zo af en toe buitenlandse opdrachten. Marcel is een beelddenker, een liefhebber van techniek en van alles waar een stekker aan zit of waar een batterij in kan. De combinatie van commerciële, creatieve en technische talenten heeft hem gebracht waar hij nu is.