Menu

‘Hondenlikken maken je gezonder’

Een hondenlik …..  dat is niet echt het eerste waar ik echt warm voor loop, maar goed het schijnt dus ontzettend gezond te zijn he. Volgens een artikel uit  The Daily Mail zouden de microben in de darmen van een hond wel eens een ‘probiotisch effect’ hebben op het lichaam van de eigenaar of degene die de hondenlik krijgt.

hondenlikBepaalde yoghurt en zuiveldrankjes kunnen probiotica in het lichaam helpen verbeteren. Op het moment wordt er door onderzoekers van de University of Arizona in samenwerking met onderzoekers van de University of San Diego gekeken of het samenleven met een hond de groei van positieve micro-organismen stimuleert.

De onderzoekers van de University of Arizona zijn nu naarstig op zoek naar vrijwilligers die deel willen nemen aan een test die deze theorie toetst. Het onderzoek richt zich vooral op het effect dat honden hebben op de gezondheid van oudere mensen.

Ze willen dus uitvinden of een hond een probiotisch effect heeft, zoals yoghurt dat ook heeft. Volgens eerder verricht onderzoek delen honden en hun eigenaren over een langere periode veel van dezelfde darmbacteriën. En er zijn zelfs studies die vertellen dat honden het immuunsysteem van kinderen supergoed versterken. Kids lopen hierdoor minder kans op aandoeningen als allergieën en astma. Nu denkt men dat deze goede bacteriën ook gunstig kunnen zijn voor de darmgezondheid van oudere mensen.

Bron: the Daily mail

Marcel Oosterveld

Na een mooie carrière als International Account Manager is Marcel nu al ruim 10 jaar Marcel Oosterveld met Maranondernemer. Begonnen op een zolderkamer is zijn videoproductie bedrijf uitgegroeid tot een nationaal succesvol bedrijf met zelfs zo af en toe buitenlandse opdrachten. Marcel is een beelddenker, een liefhebber van techniek en van alles waar een stekker aan zit of waar een batterij in kan. De combinatie van commerciële, creatieve en technische talenten heeft hem gebracht waar hij nu is.