Menu

Kun je hardlopen met een Amerikaanse Bulldog? | Deel 3

 

De Amerikaanse Bulldog komt voort uit de Bulldogs die oorspronkelijk in Engeland leefden en werkten. Deze honden waren oorspronkelijk werkhonden die vee bijeen dreven en de eigendommen van de baas beschermden. De kracht van dit ras, samen met de moed en houding jegens levend vee vergrootte de populariteit bij mensen die aan “bull baiting” deden, waarbij buldoggen op een vaak vastgebonden of opgesloten stier afgestuurd werden.

Van oorsprong zijn het dus werkhonden en nog steeds kun je heerlijk met ze werken. Zoals met alles wat je met honden doet is het belangrijk om te zoeken naar datgene dat de hond leuk is. Je ziet Amerikaanse Bulldogs geregeld bij behendigheid maar bijvoorbeeld ook op het gebied van gehoorzaamheid(swedstrijden) kunnen ze erg goed presteren.

Qua hardlopen kunnen ze ook goed meekomen. Het zijn honden die niet een heel erg korte neus hebben waardoor de goed kunnen blijven ademhalen tijdens het rennen. Het zijn met name honden die energiek en actief zijn en die graag met hun eigenaar bezig zijn; hardlopen behoort zeker tot de mogelijkheden!

Annemarie Bruning