Menu

Hoe vervoer je een hond goed in de auto? | Deel 5

 

Verreweg de meeste honden gaan enthousiast mee de auto in want, riem om en de auto in, betekent vaak: lekker wandelen! Toch zijn er honden die er niet zo dol op zijn. Ze hebben er van nature een hekel aan, een trauma opgelopen (denk aan een ongeluk) of zijn wagenziek. Voor die honden is het van belang dat je er voor zorgt dat de auto leuk wordt.

In en uit stappen

Is je hond jong, klein of fysiek (tijdelijk) beperkt en kan/mag deze niet zelf in de auto springen dan bestaan er diverse mogelijkheden om je hond op een prettig manier in te laten stappen. Er zijn loopplanken, al dan niet opklapbaar te koop of zelf te maken. Ook kun je een opvouwkrat gebruiken waar je de onderkant dan beplakt met een stuk tapijt of ander ruw materiaal tegen het glijden. Het is uiteraard voor alle honden beter als ze voor het wandelen geleidelijk de auto in kunnen, want de spieren en gewrichten zijn nu nog koud. Help ze daar eventueel mee door ze een kontje te geven en ze af te remmen bij het er uitspringen.

Niet vergeten

  • water
  • beloningssnacks
  • reservelijn
  • hondenpen
  • handdoek
  • poepzakjes

Ga je op pad neem dan altijd voldoende water mee; ook al ga je maar een klein stukje, je kunt pech onderweg krijgen en er dan toch lang over doen. Leg standaard wat beloningssnacks en poepzakjes in de auto voor het geval je die bent vergeten in je zak te steken en ook een reservelijn kan erg goed van pas komen. De jouwe kan breken of je vindt misschien wel een verdwaalde hond. Een hondenpen kan uitkomst bieden als je onderweg spontaan de ingeving krijgt te gaan picknicken en er niets is om je hond aan vast te maken. Een handdoek voor de zwemmers of een onverwachte regenbui mag in een hondenauto natuurlijk niet ontbreken.

Iris en Sooradj gingen deze week op pad met een Duitse Dog.

 

 

Brandon Baker