Menu

Gevarieerd eten of niet?

 

Ik moet jullie wat bekennen… zoals jullie weten heb ik me de afgelopen maanden uit de naad gewerkt om flink af te vallen doormiddel van goede, gevarieerde voeding maar dat is deze week niet altijd even goed gelukt…. Verder moet ik jullie bij voorbaat al mijn verontschuldigingen aanbieden voor een korte blog. Ik schaam mij diep, maar het heeft een gegronde reden;

De afgelopen week waren we hier op kantoor en in het magazijn zo ontzettend druk met van alles en nog wat. We hebben een compleet magazijn opnieuw moeten inrichten omdat helaas de transporteur waar we mee samen werkten failliet is gegaan. Stress, stress, stress dus. Maar… gezonde stress met leuke uitdagingen. Dan wil het wel eens gebeuren dat je even iets makkelijks klaarmaakt voor het avondeten. Dat ‘makkelijke’ is nou niet altijd echt gevarieerde voeding. De schijf van vijf ontbreekt hierin zeg maar. Wij mensen moeten ervoor zorgen dat we gevarieerd eten anders krijgen we tekorten. Denk bijvoorbeeld aan de zeelui van vroeger: zij kregen op den duur last van scheurbuik omdat ze geen vitamine C binnen kregen en alleen maar scheepsbeschuit aten en gedroogd vlees (ok ok… het is een beetje genuanceerder dan dat, maar je begrijpt wat ik bedoel toch?).

Maar goed… hoe zit dat nou bij honden? Moeten zij ook gevarieerd eten? Nee, dat hoeven ze niet, zolang het eten wat ze krijgen maar zodanig is samengesteld dat alle voedingsstoffen in de voeding zitten. Dat kun je het beste bereiken door een complete voeding te geven aan je hond. Hetzij door middel van het geven een droge brok zoals Farm Food HE of Farm Food Fresh diepvries vers vlees. Natuurlijk kun je ook zelf de voeding van je hond samenstellen door middel van het geven van vers vlees. Maar daar zit hem nu net de crux: hoe weet je nu welke voedingsstoffen een hond nodig heeft? Dat vergt nogal een behoorlijke studie. Als je daar de tijd voor hebt is dat natuurlijk heel erg mooi, maar heb je de tijd niet dan is een volledige voeding samengesteld door voedingsdeskundigen een heel gezond en verantwoord alternatief.

Bron: Maarten de Weerd – Voedingsexpert Farm Food Hondenvoeding

Brandon Baker