Menu

Het verhaal van Kylie

22 november 2016

 

Graag wil ik u wat vertellen over Kylie..

Zes maanden

Toen Kylie een maand of zes was begonnen haar problemen, last  van jeuk, pijnlijke en slechte vacht, ontlasting die niet goed was.. Je kon aan ons meisje zien dat ze zich slecht schermopname-39in haar velletje voelde.

Allergieën

De tijd van onderzoeken en uittesten was aangebroken, we hebben alles geprobeerd. Uit deze testen kwam naar voren dat Kylie een allergie had voor drie soorten mijt, waaronder de huisstofmijt en voedingsmijten, en daarbij heeft Kylie last van kolieken waar ze hele hevige pijnscheuten heeft in haar darmen.

Ik verpakte brokjes die ik kocht na openen van de zak meteen vacuüm zodat voedingsmijten geen kans kregen te ontstaan in haar voeding.

Leefbaar

Om dit alles te bestrijden en het leefbaar te houden leefde ze van prednison naar prednison kuur, een pil voor haar huidproblemen, regelmatig een jeukstillende prik met een ontsteking remmende werking. Wij kwamen bijna wekelijks bij de dierenarts. Na jaren zoeken naar een oplossing  en allerlei verschillende voeding te hebben geprobeerd was ik ten einde raad.

Wat kon ik nog doen om onze prinses een fijn leven te geven, door alle pijn en medicatie was ons meisje eigenlijk een bejaard hondje geworden.

Annelie

Toen kwam Annelie in ons leven, ik was in tranen, Annelie vertelde me als ik haar raad zou toepassen dat Kylie beter kon worden.

Vers vlees

Ik ben gaan doen wat  Annelie  me opdroeg,  bv radicaal van de voeding veranderd naar vers vlees, elke week hebben we contact, en met al dat advies die ik heb gekregen is het vandaag de dag zo dat Kylie geen prednison meer slikt,  al tijden geen hotspot meer heeft gehad, haar maag tabletten niet meer nodig zijn en ze een stuk actiever is.

Gelukkig

Ze ziet er gelukkig uit,  alleen haar overgewicht zal nog wel een tijdje blijven,  misschien  wel de rest van haar leven,  maar dat zij dan zo.  Ik heb de juiste combi gevonden, een luisterend dierenarts die open staat voor vernieuwing, en Annelie, de voedingsdeskundige die alles weet van goede voeding voor de hond.

Brandon Baker