Menu

Darmflora herstellen en opbouwen

 

Farm Food krijgt per dag tientallen e-mails, en zeker zoveel telefoontjes. “Allemaal van mensen die hulp zoeken voor hun hond, en waarin vaak wordt gesproken over een mogelijke allergie” 

Ook kregen wij een mail van Margrit, die heel erg aan het tobben was met haar hond Kylie. Kylie had last van allerlei allergieën, van koliek aanvallen en ze had een slechte huid. Ze kreeg verschillende soorten voeding waaronder hypoallergeen en diverse medicatie (prednison) om de problemen tegen te gaan. Helaas was dit geen oplossing voor haar.

Voedselallergie gaat vaak gepaard met een hele slechte darmflora. Een gezonde darmflora zorgt voor een goede opname en verteerbaarheid van o.a. de eiwitten. In de darmen worden de eiwitten als ware in kleine stukjes gemaakt, waardoor deze goed in het lichaam kunnen worden opgenomen. Hoe kleiner het eiwitdeeltje, hoe minder snel het lichaam dit als allergeen herkent (waardoor er geen  allergische reactie kan ontstaan).

Een slechte darmflora was bij Kylie ook aan de orde en dat kwam onder andere door de medicatie, die ze had gekregen. Hierdoor werd de opname en verteerbaarheid van het voedsel in de darmen ernstig verstoord. Haar darmen herkenden de eiwitten in de dagelijkse voeding niet meer en daardoor sloeg het lichaam letterlijke en figuurlijk op tilt. De darmflora moest worden opgebouwd om zo het verteringsproces weer langzaam op gang te brengen. De enige manier om de darmflora weer op te bouwen is door middel van de vuile pens bacterie. Deze komt namelijk door het zuur in de hondenmaag heen en kan daardoor de darmflora herstellen en opbouwen.

Mijn advies was om Kylie Farm Food Fresh Pens en Hart Compleet te geven en elke week even contact te hebben om te horen hoe het lichaam hierop zou reageren. Maag en het darmstelsel moesten hun oorspronkelijk taak in het lichaam weer uit gaan voeren. Bij Kylie zagen we al gauw verbetering en konden we zelfs langzaam de prednison gaan afbouwen. Tot op heden is het zelfs zo dat ze geen prednison meer krijgt en lekker in haar vel zit!!

Wist u dat….  bij meer dan 50% van de honden met een vermoedelijke allergie de problemen opgelost worden door ze goede voeding te geven?! Heeft uw hond last van een allergie en heeft u alles geprobeerd zonder resultaat… neem dan contact met ons op zodat we samen kunnen kijken of wij de klachten kunnen verminderen…en, indien mogelijk, oplossen…

Auteur: Annelie de Jonge – voedingsexpert Farm Food hondenvoeding

Lees hier de blog van Margrit

Kylie was deze week te gast in de studio, waar we het ook met Margrit kort hebben gehad over het probleem.

Brandon Baker