Menu

Het leven van Caroline & Viktor

Viktor is de hulphond van Caroline.

Wat betekend Viktor voor mij? Viktor is mijn zelfstandigheid en mijn rolstoelbus is mijn vrijheid. Samen zorgt dat ervoor dat ik een heel “normaal” en volwaardig leven kan leiden.
Viktor zorgt ervoor dat ik zelfstandig en alleen (samen met Viktor) kan wonen.
Viktor raapt alles voor mij op wat ik laat vallen.
Opent en sluit deuren en schuifdeuren, pakt post, ruimt de boodschappen op, helpt in de supermarkt de spullen te pakken, in de mand te doen, op de band te leggen, draagt spullen als dat nodig is, haalt de wasmachine leeg of vult hem.
Doet de was van de wasmachine in de droger en haalt het daar weer uit.
Helpt met aan en uitkleden, trekt dekbed over mij heen, sluit het tuinhek, opent en sluit kasten en lades, enzovoorts.
Daarnaast mag hij spelen, zwemmen, ravotten met soortgenoten, sporten en achter de kraaien jagen. Samen doen wij aan Agility. (behendigheid sport).
Lopen we veel op de hei en zomers gaan we naar de Gaasperplas en zwemt hij daar heerlijk in de plas.
Viktor is mijn butler, wijkverpleger, huishoudelijke hulp, sport maatje, vriend, maar boven alles mijn grote rode olifant die voor mij en ik voor hem door het vuur ga en waarvan ik niet zonder zou kunnen!
Na het overlijden van mijn vorige hulphond Tommy  (ik dacht de meest geniale hulphond) dacht ik dat het nooit meer zou lukken zo’n goede hulphond te trainen.
Inmiddels is Viktor ruim 5 en doet hij meer dan zijn voorganger. Ook omdat ik slechter ben geworden maar zo zie je maar wat je met deze methode van trainen allemaal kan bereiken.
Wat ik niet kan doet Viktor wat hij niet kan probeer ik , en samen kunnen we (bijna ) alles.
Ik zie Viktor niet als een hulpmiddel (wat hij natuurlijk wel is) maar ik leef gewoon samen met hem en we helpen elkaar door de dag heen.
Hij mij in de dagelijkse dingen en ik hem om zich veilig te voelen, vertrouwen te geven in zijn werk,  door samen te sporten en te spelen en hem een leuk leven te geven.

Deel 1 | Kennismaken met Viktor en Caroline

Deel 2 | Boodschappen doen

Deel 3 | Sport en Spel

Deel 4 | Onderweg

Annemarie Bruning