Menu

Hulphondenschool de CLiCK

De click leidt honden niet VOOR maar SAMEN MET de deelnemer op.
Dit doen ze via hun op maat gemaakte teamtraining.
Ze fokken geen honden maar geven honden die een nieuwe baas zoeken een tweede kans.  Als deelnemer geef je aan welk ras je graag zou willen hebben en daar gaan ze dan naar op zoek. Niet iedereen houdt van een labrador. Inmiddels hebben ze meer dan 22 rassen rondlopen als hulphond.
Honden tussen de 1 en 2 1/2  komen daar voor in aanmerking.
Asiels, marktplaats, en herplaats sites worden afgezocht.  Er zijn in Nederland zoveel honden die om welke reden dan ook een nieuwe baas zoeken.
Uiteraard worden ze op gedrag maar ook medisch getest. Een hond die erg mishandeld is zal door zijn angst geen goede hulphond kunnen worden.
Als alles oke is krijg je de hond en week in huis om te kijken of je een CLICK hebt.
Maar neem van mij aan Sanne is de beste in het matchen van deelnemer aan de hond dus dat zit meestal wel goed. De deelnemers krijgt een ongetrainde hond in huis en gaat samen met de instructeur de hond opleiden. Eigenlijk wordt je als deelnemer opgeleid.
Je krijgt veel theorie over gedrag zien en signaleren bij de hond. Waarom doet hij wat hij doet, wat is mijn rol daarin en hoe kunnen we dat uitbreiden of juist veranderen.
Ze worden getraind via een positieve belonings methode met de klikker
Een hond werkt het best voor degene die hem getraind heeft dus wat is er dan mooier om hem zelf te trainen? Het is niet zomaar even iets wat je doet maar echt een opleiding waar je tijd en energie in moet steken. Een hond voed je niet op tussen 9 en 5 maar is er 24 uur per dag 7 dagen in de week. Dat moet je je goed realiseren voor je eraan begint. Maar je krijgt er zooooo veel voor terug!  Want die eerste keer dat hij een deur dicht gooit doet hij dat voor jou. Het is als de eerste stapjes van je kind.
Daarnaast leert hij alles wat jij nodig hebt. Er is bij de Click geen hond die hetzelfde doet op dezelfde manier want iedere handicap, mens en hond is weer anders.  Maatwerk ten top dus. Ik heb andere dingen van mijn hond nodig dan iemand anders. Waarom dan dus honden alles hetzelfde leren op dezelfde manier?   Pas als mensen een hond van De Click zien werken snappen ze dat deze methode zoveel meerwaarde heeft voor het werken met een hulphond.
De CLiCK heeft uw steun hard nodig, om al dit mooie werk te kunnen blijven verrichten.
Wil jij stichting de CLiCK steunen? http://www.de-click.nl 

Annemarie Bruning