Menu

Een vrolijke snuiter met een eigen zwembad

 

Dino is een Cairn Terriër, van bijna 9 jaar oud. Hij is een actieve, slimme en vrolijke snuiter.

Maar…ongeveer anderhalf jaar geleden was Dino even niet meer zo actief, hij was sloom en erger nog hij was aldoor aan de diarree. In het begin af en toe later in de week spoot het er echt uit. Zijn baasjes zijn met hem naar de dierenarts geweest, hier kreeg hij de nodige spuitjes en pilletjes, helaas hebben die maar heel even hun werk gedaan. Na een week was het weer raak, weer naar de dierenarts. Maar na twee of drie keer geweest te zijn wilden de dierenarts dat hij geopereerd werd. Waaraan wisten ze niet, ze wilden hem even openmaken om te kijken. Hier schrokken zijn baasjes van. Eigenlijk wisten ze even niet meer wat te doen, tot ze zagen dat er op de verpakking van zijn brokjes stond dat bij vragen over voeding of gezondheid je altijd mag bellen. Dus dat deden ze, toen kregen ze Annelie van Farm Food aan de telefoon. Dit was gelijk een super leuk en goed gesprek.

Ze waren begonnen met een stappenplan te volgen doormiddel van het gebruik van vlees (Farmfood hart en pens). Daarna hebben ze in een korte tijd regelmatig contact gehad met Annelie, het plan werd aangepast op hoe Dino reageerde op het eten. Na een tijdje ging het gelukkig weer langzaam beter met Dino.

De brokjes kwamen er weer langzaam bij, alles, stapje voor stapje. Dino knapte weer op, de vrolijke snuiter kwam weer terug. Omdat Dino toch een flinke klap heeft gehad in zijn darmen krijgt hij nu elk weekend nog vlees (Farmfood hart en pens) in combinatie met glutenvrije brokken doordeweeks.

Annelie over Dino

Marcel nam contact op met ons over Dino met zijn darmproblemen. Helaas komen darmproblemen en diarree bij honden nog heel vaak voor. Ook raken veel honden al totaal van slag , wanneer ze iets anders of verkeerds hebben gegeten.  In principe zou een hond alles probleemloos moeten kunnen eten zonder meteen darmproblemen ervan te krijgen.

In de praktijk horen wij dat bij (langdurig) diarree licht verteerbaar voer of antibiotica kuur wordt geadviseerd.

Dit was bij Dino ook het geval. Hij kreeg een antibiotica voorgeschreven, waardoor zijn activiteit alleen maar minder werd en zijn problemen bleven bestaan. Waarom ging het niet over en wat zal er met hem aan de hand zijn, zult u zich afvragen?

Dat was eigenlijk heel eenvoudig, namelijk de opname en verteerbaarheid van zijn voeding verliep niet tot nauwelijks bij Dino.  Door de antibiotica werd niet alleen de (eventuele) slechte bacteriën vernietigd , maar ook de goede!

Vroeger kon een hond nog wel eens deze goede bacteriën vinden, echter doordat wij steeds sterieler leven met z’n allen, is dit niet meer het geval. Denk hierbij aan de boerderijhond, die zijn extra kostje op of rond de boerderij vond/vindt. Daarnaast zijn alle brokken, die de meeste honden toch als hoofdvoeding krijgen, steriel en onderhouden daardoor niet de darmflora! Deze zijn erg belangrijk voor de opname en verteerbaarheid van voeding!

Om de opname en verteerbaarheid te verbeteren bij Dino, was het van belang om de darmflora zo snel mogelijk op te bouwen. Dit hebben wij gedaan door ten minste 70% vuile pens  (Farm Food Fresh Pens en Hart Compleet) te geven aan hem.

Gelukkig zagen wij bij Dino verbetering en werd hij steeds actiever en zijn eigenaren van hem steeds vrolijker.

Brandon Baker