Menu

KAN HET OOK TE KOUD ZIJN OM JE HOND UIT TE LATEN?

20 December 2021

De temperaturen gaan langzaam een beetje omlaag. Daarmee krijgen niet alleen wij het het wat kouder, ook onze honden-vriend kan hier last van krijgen. Maar kan het eigenlijk ook te koud zijn om je hond uit te laten?

Gelukkig wordt het in Nederland niet extreem koud, maar toch kan de kou gevaarlijk zijn voor honden. Het verschilt natuurlijk per hondenras, hoe kleiner het ras hoe minder goed hij tegen de kou kan. Kleine honden kunnen bij 8 graden al last krijgen van de kou, terwijl dat bij grote honden pas bij een graad of 3 begint.

Je ziet het wanneer je hond het echt koud heeft als hij gaat rillen, maar ze kunnen ook moeite krijgen met ademalen of een zwakkere hartslag. Daarnaast zijn er nog meer factoren die bepalen hoe snel het buiten te koud is voor je hond. Zo koelen dieren met een dunnere vacht of kale buik sneller af dan dieren met een dikke vacht. Dit geldt ook voor puppy’s, die vaak nog geen dikke vacht en vetlaag hebben, en oudere en zieke honden kunnen hun temperatuur vaak ook minder goed reguleren.

Over het algemeen geldt dat je vanaf een temperatuur van -6 graden je hond beter niet meer kunt uitlaten.

Bron: Vriendin.nl

Annemarie Bruning