Menu

Sarah’s zwangerschap

4 november 2016

 

Na het eerste nestje wilden we graag met Sarah nog 1 nestje, na een geschikte reu te hebben gevonden hebben we Sarah laten dekken.

Na een spannende tijd om te kijken via een echo of de dekking was geslaagd konden we met blijdschap vertellen dat we pups verwachten.

Sarah was ontzettend mooi zwanger en voelde zich ontzettend goed.

Het is prachtig om te zien hoe de natuur dit zelf regelt.

Paar dagen voor de bevalling sliep ik bij Sarah, dat gaf mij en ook Sarah rust.

Ik merkte een paar dagen later dat de voorweeën begonnen waren, we hielden ons ontzettend rustig en ik week niet van haar zijde.

Een aantal uren later werden de weeën heftiger en Sarah deed ontzettend haar best maar er kwamen geen pups.

Via een röntgen en echo hadden we kunnen zien dat Sarah maar 2 pups verwachtte, de pups hadden dus alle ruimte om te groeien en de kans dat de pups te groot waren voor Sarah om ze via een natuurlijke weg te laten komen was dan ook moeilijk.

Natuurlijk hadden we onze dierenarts al ingelicht toen Sarah haar weeën waren begonnen. Na goed overleg hebben we besloten een keizersnede te laten doen.

Ik mocht bij de keizersnede aanwezig zijn.

De eerste pup werd uit de buik gehaald. Het was een grote zwart meisje van bijna 600 gram! Na flink wrijven hoor ik het eerste schreeuwtje, wauw, wat een opluchting.

Al snel moest ik door want daar kwam het broertje, 590 gram, ook een flinke meneer. Maar gelukkig ook die, zette het al snel op een schreeuwen.

Twee geweldige pups, broer en zus beide zwart, waren geboren!

Al gauw was Sarah ook weer bij en natuurlijk konden moeder en kinderen snel bij elkaar zijn. Sarah was een super moeder en verzorgde de pups meteen.

Gauw naar huis, waar natuurlijk alles al klaar stond om het voor Sarah zo comfortabel mogelijk te maken. Toen 3 weken rust.. Voor Sarah en haar pups. Alleen ons gezin was om haar heen.

De pups waren ontzettend tevreden want ze hadden natuurlijk melk genoeg en een moeder die niet van hun zijde week. Ze groeiden als kool en langzamerhand konden er steeds wat bewonderaars langskomen om moeder en pups te bewonderen.

Voor het reutje hadden we al een geweldige familie gevonden, en het teefje Hope hebben we gehouden.

Aan onze Sarah hebben we ontzettend veel te danken, Joy dochter van Sarah die we hebben gehouden, na het eerste nestje en nu Hope.

Moeder en haar dochters doen het heel erg goed en we genieten iedere dag van onze 3 meisjes!

Brandon Baker