Menu

IS JE HOND BANG VOOR VUURWERK? ZO STEL JE HEM GERUST

27 December 2021

Ook al wordt er door het vuurwerkverbod dit jaar misschien minder afgestoken, toch blijft het opletten met je hond tijdens oud en nieuw.

De ene hond reageert enorm op een onverwachte knal vuurwerk, de ander blijft lekker slapen of loopt door alsof er niets aan de hand is.

Je zou denken dat honden die er bang voor zijn vooral reageren op de knallen, maar ook voor lichtflitsen, de drukgolf en de geur van buskruit kunnen angstgevoelens oproepen.

Het belangrijkste is, hoe je het kunt verhelpen of voorkomen. Je kunt, als je gaat wandelen op oudjaarsdag, een langere lijn gebruiken, dan geef je em wel de ruimte maar kan hij of zij niet wegvluchten. Als je hond tegen je aankruipt, laat hem dan voelen dat ie veilig is bij jou.

Een muziekje kan ook oplossing of eigenlijk een afleiding zijn, en ga bijvoorbeeld voor een keer heel vroeg in de ochtend wandelen in plaats van laat in de avond.

Als je hond echt bang is voor vuurwerk wordt aangeraden om je hond niet meer buiten los uit te laten en zijn er bij de dierenarts eventueel ook middelen voor te krijgen.

Bron: RTL Nieuws

Annemarie Bruning