Menu

Hoe krijg je een hond goed schoon nadat hij heeft gezwommen ? | Deel 4

 

Het is natuurlijk heerlijk als je hond van zwemmen houdt en je dat kunt doen met hem. Maar…

Een natte hond is niet alleen nat. Natuurlijk als eigenaar ben je gek op je hond maar een natte hond kan toch ook behoorlijk stinken. En, hoe toevallig ook, meestal schudt hij zich uit vlak bij je, tegen je aan, in de auto of thuis in de gang. Het kan dus echt wel tot frustraties leiden. Niet om het feit dat de hond zwemt maar meer om de (natte) gevolgen.

Handdoek

Snel droog maken is dus wel handig. Alleen hoe doe je dat het beste. Een hondenvacht houdt wel erg veel water vast en een gewone handdoek is dan ook binnen de kortste keren nat. Een goed absorberende hondenhanddoek of hondenbadjas is de beste oplossing. Een hondenhanddoek neemt veel vocht op en droogt snel. Zo is uw hond snel weer droog.

Bij een middelgrootte hond heb je circa 3 handdoeken nodig, maar slechts 1 Pet-Towel. Deze is speciaal gemaakt voor honden. De Pet-Towel kun je namelijk uitwringen tijdens het gebruik waardoor weer en optimale vochtopname ontstaat. En zelfs wanneer de vacht gedroogd is kun je er ook nog even de vuile pootjes afnemen. Een voordeel van het afdrogen bij koud weer is dat de bloedsomloop wordt gestimuleerd.

Wat ook fantastisch is is een hondenbadjas. Bijvoorbeeld Chillcoat.

Voor de hond: na een zwempartij of na een wandeling in de regen. De hond koelt niet te snel af en voelt zich door de geweldige pasvorm van de badjas heel comfortabel.

Voor de baasjes van de  honden: de auto blijft een stuk schoner, geen rondvliegende spetters, geen moddermuren en een hond die veel sneller droog is dankzij de sterk absorberende microfiber stof. De hondenbadjas zorgt er voor dat je de hond weer gemakkelijker in de auto kunt tillen zonder zelf nat te worden. Het is aan te raden om grotere honden met een loopplank de auto in te late  lopen.

 

Iris en Sooradj gingen deze week op pad met een Labradoodle.

Brandon Baker