Menu

De Labradoodle

19 november 2016

 

Van de Labradoodle wordt gezegd dat ze zeer intelligent zijn dankzij de karaktereigenschappen van zowel de Labrador als de Poedel. Ze zijn erg intuïtief, maar kunnen ook zeer energiek zijn. Ze zijn vriendelijk, loyaal en houden van lange wandelingen met zijn eigenaar of van een lekker stukje joggen. Deze hond is een uitstekende metgezel voor een eigenaar die houdt van het buitenleven.

Antwoorden van een baasje

Waarom heeft u destijds voor dit type hond gekozen?

Dit was een bijzondere situatie, ik heb niet zelf de keuze gemaakt, de hond is als pleeghond eerst bij mij gekomen om hem te trainen en op te voeden tot therapiehond voor een ander gezin. Dit gezin heeft echter afgezien van deze hond en zodoende heb ik de hond zelf gehouden. Nooit een moment spijt van gehad overigens!

Is dit type hond naar uw mening een ras voor beginnende baasjes of baasjes met ervaring?

Iedere hond kan schade oplopen als er op een niet correcte manier mee wordt omgegaan, dat geldt zowel voor beginnende baasjes als voor baasjes met ervaring. Een goede begeleiding in de juiste manier van omgang met de hond is daarom bij elke hond en elk hondenras en voor elk baasje belangrijk voor het welzijn van de hond en de verwachting van het baasje.

Wat is nu zijn of haar favoriete bezigheid? (spelen, rennen, zwemmen)

Spelen, rennen en knuffelen.

Heeft de hond een vacht die snel of langzaam droogt wanneer deze nat is geworden?

Dat hangt van de lengte van de vacht af. Als de hond naar de kapper is geweest en de vacht kort is dan droogt deze uiteraard sneller dan wanneer de vacht lang is.

Wat is vanuit uw eigen ervaring nu echt iets waar men op moet letten bij de aanschaf van dit type hond?

De hond is heel zachtaardig en energiek, beide zijn zaken die goed zijn om te weten.

Wat maakt deze hond nu de allerleukste?

De vrolijke, lieve en energieke uitstraling van de hond, zijn enorme vriendelijkheid naar mensen en andere dieren en het plezier dat hij heeft om samen iets leuks te doen. Of dat nu een spelletje, een wandeling, lekker knuffelen of een cursus behendigheid is, de hond vindt alles leuk, althans mijn hond vindt alles leuk.

Hebt u nog wat tips en tricks voor potentiele baasjes?

Verdiep je altijd van te voren in de kenmerken van de hond die je wilt aanschaffen en bekijk dan rustig eerst of dit bij je verwachtingen past. Vraag je altijd eerst af wat je met de hond wilt gaan doen, hoeveel tijd je per dag aan de hond kan besteden, hoe de gezinssituatie is, hoeveel je weg bent etc. etc. en kies dan op basis van deze uitgangspunten een ras dat het beste bij je past.

Dus voor de Labradoodle potentiële baasjes geldt dat ze voldoende tijd en energie moeten kunnen besteden aan een vrolijke, zachtaardige, vriendelijke en enthousiaste hond die graag wat leuks wil doen samen met zijn of haar baasje.

Brandon Baker