Menu

De VIER VOETERS Doggy Marathon

 

Enthousiaste deelnemers, lieve honden en de steun van de weergoden maakten van de VIER VOETERS Doggy Marathon een zeer geslaagd evenement. Bijna 400 deelnemers renden of wandelden samen met hun hond een parcours van 4,2 of 8 km door de prachtige Oisterwijkse Bossen & Vennen. Dat was al een prestatie, maar zij haalden ook nog eens  € 30.241 op voor honden in nood. De teller heeft na het evenement nog doorgelopen, met als prachtig eindresultaat: €30.630!

RTL 4 presentatrice Martine Hauwert, warmde de menigte op met een leuke warming-up voor de honden en hun baasjes!  En toen ging de hele bende van start, het was een vrolijke roedel met honden in alle soorten en maten. Iedereen die gefinisht was vermaakte zich bij de vele gezellige activiteiten, zoals de honden massagesalon, waar de trouwe viervoeters flink in de watten gelegd werden, of in de losloopweide waar de honden lekker konden ravotten.

Het opgehaalde geld zal VIER VOETERS besteden aan haar projecten voor zwerfhonden, de campagne tegen de illegale puppyhandel én een therapiecentrum in Roemenië  waar zwerfhonden opgeleid worden als therapiehond voor kinderen met een geestelijke beperking.

Ook voor partner Natuurmonumenten was de Doggy Marathon een succes. Natuurmonumenten wil mensen stimuleren hun hond aan de lijn te houden. “Veel boswachters zijn gek op honden, maar ze zien helaas te vaak ook het leed dat loslopende honden kunnen aanrichten in onze natuurgebieden,” vertelt Inge van Dongen, boswachter bij Natuurmonumenten.  “Wij hebben hier via de Doggy Marathon op een positieve manier aandacht voor gevraagd én bewezen dat het heel leuk kan zijn om met je hond aan de lijn te lopen.” Daarnaast heeft Natuurmonumenten met de Doggy Marathon € 918,25 opgehaald om een hondenspeeltuin te realiseren in de Loonse en Drunense Duinen.

Martine zoekt in de 3 delig serie “Onze Helden” uit wat de Vier Voeters allemaal doet.

Annemarie rende met haar hond mees de Doggy Marathon, de compilatie kun je hieronder bekijken.

Brandon Baker