Menu

Schaapjes tellen met Fly

schapendrijven-foto-1

 

Een key dog is een sleutelhond, een hond die belangrijk is! Vandaar dat ik dat wel een mooie kennelnaam vond om de door mij gefokte honden mee te geven. Fly werd geboren in het eerste nestje met deze kennelnaam. Eigenwijs als ik ben, gebruikte ik een reu die niemand anders gebruikte voor de fokkerij. Ook trainde ik Fly anders dan ik altijd had gedaan voor die tijd. Ik wilde positief trainen, m’n honden vertellen wat ze goed deden in plaats van fout. Ik ging clickerwoorden clickertrainen met een hond die moest gaan werken met schapen. En wat wilde die kleine puppy leren zeg! Ik werkte nog in Barneveld en trainde haar in de klas, wat was ik blij met die kleine puppy! Alleen toen we naar huis reden na een van de trainingen kregen een kop staart botsing.. miraculeus overleefde ze die horror crash. Nu i
ze inmiddels elf jaar en werken we nog steeds met veel plezier samen met de schapen.
Wat kun je toch een lol en plezier hebben vanhonden. En wat een lol heb ik de afgelopen jaren met haar beleefd. Haar werkende leven loopt ter einde. Ik zie d’r nog de tribune afrennen en de grote CHIO Rotterdam piste binnenkomen terwijl er honderden schoolkinderen haar naam roepen
. Onder paarden doorlopen, eenden drijven, ganzen drijven en wedstrijden winnen, zelfs twee keer mee mogen doen aan de wereld kampioen schappen schapen drijven. V
andaag liet ze bij RTL4 HondenTV haar kwaliteiten nog eens zien, en daar ben ik trots op! Trots op haar en trots op me zelf!

Eigenwijs zijn en je eigen pad volgen is niet altijd makkelijk, maar Fly maakte me het  makkelijk, want Fly is mijn Key Dog!

 

 

 

Brandon Baker