Menu

Het verhaal van Boris

16 november 2016

 

Boris was 20 weken oud en woog 1200 gram wanneer ik hem ophaalde bij een mevrouw die niet meer voor hem kon zorgen. Hij zou niet met haar katten overweg kunnen. Eenbijzondere-hond raar verhaal in mijn ogen, maar dat terzijde. Omdat ik wel wilde weten of ik een gezonde hond mee zou krijgen was ik eerst met Boris naar de dierenarts gegaan voor een Apk-keuring. Hij vertelde mij gelijk dat het een gevoelig hondje was. De manier waarop Boris mij vasthield, terwijl hij mij pas een kwartier kende, zei de dierenarts genoeg. Voor zover hij kon voelen en van de buitenkant kon zien, werd Boris goedgekeurd. Het enige waar hij last van had, waren wormpjes en vlooien en hij was een beetje ondervoed. Niets wat niet snel opgelost kon worden dus.  Op naar huis, waar mand, speeltjes en voer al op hem wachten. Ik had alles al gehaald zodat hij zich zo snel mogelijk veilig en welkom zou voelen.

Het slapen ging de eerste nacht goed. Geen gepiep, dus ik was erg blij. Ook de weken erna gingen redelijk. Af en toe moest Boris overgeven, maar dat nam ik voor lief, want hij bleef wel vrolijk en zag er niet ziek uit. Echter na een paar maanden veranderde hij van een vrolijke, enthousiaste hond, in een timide, zielig hondje. Zijn staart hing meer naar beneden dan dat hij omhoog stond en zijn vacht werd steeds grauwer. In overleg met de dierenarts stapte ik over op ander voer, want de conclusie was dat het voer de boosdoener was. Tig soorten voer heb ik vervolgens geprobeerd, maar niets hielp. Boris bleef zich ellendig voelen. Helaas bleef het niet alleen bij het veranderen van voer. Op een gegeven moment had hij ook een inenting met een hoge dosis prednison nodig, omdat hij dusdanig veel pijn had dat dat de enige manier was om zijn lichaampje tot rust te brengen. Eén jaar oud en nu al zo ziek, wat vond ik dat zielig. En doordat hij zo ziek was, veranderde het gedrag van Boris ook. Hij werd steeds wat snauweriger, maar dat is logisch als je niet lekker in je vel zit.

Het ging steeds slechter met Boris. Nachten achter elkaar kon ik er wel 4 à 5 keer uit omdat hij zulke zware krampen had. Zijn buikje ging ook altijd heel erg tekeer.
Inmiddels had ik heel Nederland al afgereisd. Er moest toch iemand zijn die hem kon helpen? De prik met prednison, die hij af en toe moest hebben, was inmiddels al omgezet naar één tablet per dag.  Van bio resonantietherapie tot aan een hondenfluisteraar.. alles heb ik geprobeerd. Niets hielp helaas. Op een dag was ik er zo klaar mee dat ik in wanhoop, als een soort van laatste poging Farm Food heb gebeld. Op hun site had ik gelezen dat ze op een andere manier met voeding bezig zijn en daar werd ik enthousiast van. Ik kwam in contact met Annelie van Farm Food en van haar kreeg ik gelijk een heel warm gevoel. Ze maakte gelijk werk van Boris. Ik kreeg een proefpakket thuis gestuurd en we maakten een voedingsplan voor hem.  We begonnen voorzichtig met kleine
hoeveelheden vers vlees (rundvlees compleet gemixt met pens en hart compleet). Dat ging goed, alleen na een tijdje reageerde zijn buikje daar toch weer op. Annelie vertelde mij toen dat ze met een nieuwe variant geperste brokken bezig waren. Alleen was dit nog in een testfase en dus nog niet verkrijgbaar in de winkel. In het nieuwe voer zat schaap verwerkt en dat zit eigenlijk nooit in voer van honden. De kans was dus zeer klein dat Boris daar raar op zou reageren. Farm Food bracht diezelfde week nog een testverpakking bij mij thuis. Wat een service!

Nu een klein jaar later eet Boris met veel plezier deze brokken en het gaat onwijs goed met hem. Zijn vacht straalt weer en zijn staart staat alleen nog maar rechtop. We zijn nu langzaam aan het afbouwen met prednison, maar ik heb er het volste vertrouwen in
dat hij daar straks helemaal zonder kan. Inmiddels zijn de brokken gewoon verkrijgbaar in de winkel en kan ik die iedereen aanraden die een hond heeft die onwijs gevoelig is en overal op reageert, want sinds Boris deze brokken eet is hij er een totaal andere hond van geworden. Ik ben Annelie en Farm Food ontzettend dankbaar voor de geweldige service. Niks is te gek en ze staan dag en nacht voor de klanten klaar! TOP!

 

Brandon Baker