Menu

Een jaarlijkse APK voor de hond

Elke hondenbezitter wil dat zijn hond zo lang mogelijk gezond blijft. Soms is het een kwestie van geluk maar als eigenaar heb je zelf ook invloed op de gezondheid van je hond. Jaarlijks met je hond een bezoekje brengen aan de dierenarts is verstandig.

Ziekten snel herkennen

Honden kunnen ons niet vertellen dat ze ergens pijn hebben, zich niet lekker of fit voelen. De meeste baasjes zijn gelukkig oplettend genoeg om in de gaten te hebben dat hun hond niet helemaal lekker in zijn vel zit. Maar niet elke aandoening is even gemakkelijk te herkennen en niet iedere hond laat problemen even duidelijk zien. Sommige problemen ontstaan geleidelijk met de kans dat je de veranderingen niet of nauwelijks opmerkt. Ziekten en aandoeningen zijn vaak beter te behandelen als ze snel worden opgemerkt. Daarom is het verstandig om je hond tenminste elk jaar door je dierenarts te laten nakijken. Bij oudere honden of dieren met bepaalde aandoeningen kan het verstandig zijn om deze ‘APK’ vaker te doen. Bespreek dat met je dierenarts.

Stel al je vragen

En als je dan toch bij de dierenarts bent kun je dat moment meteen gebruiken om alle vragen over de gezondheid van je hond te stellen. Bijvoorbeeld als je puppies wilt of als je je hond mee op vakantie wilt nemen.

Wordt dat vergoed?

De periodieke controle is niet gedekt met de hondenverzekering. Het is dus handig om voor de jaarlijkse controle zelf een potje met geld achter te houden. Een consult bij de dierenarts voor een medische aandoening wordt wel vergoed. En bij een extra dekking worden ook vaccinaties vergoed.

 

Annemarie Bruning