Menu

Dog Frisbee

21 januari 2017

 

Amy is 11 jaar oud en samen met haar honden Kate, Taylor en Ross doet ze de ontzettend coole en gave hondensport Dog Frisbee.

Met ons frisbeeteam MAD Happy Tails trainen ze niet alleen samen met de hond, maar ze doen ook veel gooi-training. Verder spelen ze frisbeesporten zoals ultimate, double disc court en disc golf. Zo leren we nog beter gooien.

Er wordt vaak gezegd dat dog frisbee een gevaarlijke en blessuregevoelige sport is. Maar als je zelf goed leert gooien, leert wat je met de wind moet doen, als je je hond goed leert vangen en springen, goed in conditie houdt en dingen verantwoord aanleert, valt het heel erg mee. De regels van de frisbeesport zijn best streng. Veiligheid staat voorop en ze trekken tijdens de wedstrijd zo punten af als je gevaarlijke dingen doet met je hond of als je hond slecht landt. Bij een format kun je zelfs levenslang gediskwalificeerd worden als je met een jonge hond onverantwoorde dingen doet. Ik vind dat super goed. Sprongen hoeven niet en als je ze doet, moeten ze veilig zijn.

Als je dog frisbee wilt gaan doen samen met je hond, zoek dan een club in de buurt. Zodat je de sport veilig aanleert. Op www.dogfrisbee.nl kun je informatie vinden over clubs in Nederland. O ja, ook niet onbelangrijk zijn de frisbees! Dat moeten speciale hondenfrisbees zijn. Amy werkt altijd met Super Heros. Dat zijn bijt-vaste en veilige frisbees. Op www.frisbeewinkel.nl of www.flyemhigh.nl kun je echte hondenfrisbees kopen. Nooit frisbee├źn met een harde frisbee, want dat is niet goed voor de tanden van de hond. Bij temperaturen onder de 6 graden breken de hardere frisbees. Zachte frisbees zijn daarom belangrijk. Op http://www.happytails.nl/cursussen/dog-frisbee/ kun je nog meer filmpjes en foto’s zien van Amy en haar honden.

Brandon Baker