Menu

De Bullmastiff

5 november 2016

 

Een Bullmastiff is een kruising tussen Mastiff en Bulldog. Een echte krachtpatser met een hart van goud. Hij is krachtig, heeft veel uithoudingsvermogen, is actief en enorm betrouwbaar. Een Bullmastiff is een echte gezinshond, altijd waakzaam en klaar om zijn baas en het gezin te verdedigen tot elke prijs.

Antwoorden van een baasje

Waarom heeft u destijds voor dit ras gekozen?

Antwoord: Een Bullmastiff heeft een sociaal karakter in combinatie met een imposant uiterlijk. Een hond die flink actief kan zijn, maar in huis lekker relaxed is. Verder zijn het geen blaffers, maar zijn ze meestal wel waaks op het juiste moment.

Is dit ras naar uw mening een ras voor beginnende baasjes of baasjes met ervaring?

Antwoord: Met de juiste begeleiding van de fokker, en een hondenschool, is het een hond die ook voor beginnende baasjes zou kunnen. Het is wel belangrijk dat een Bullmastiff vanaf het begin af consequent wordt opgevoed.

Wat is nu zijn of haar favoriete bezigheid? (spelen, rennen, zwemmen)

Antwoord: Spelen, knuffelen (met baas en roedelgenoten) en relaxen.

Heeft de hond een vacht die snel of langzaam droogt wanneer deze nat is geworden?

Antwoord: Een Bullmastiff heeft een korte vacht die dus relatief snel droogt.

Wat is vanuit uw eigen ervaring nu echt iets waar men op moet letten bij de aanschaf van dit ras (wat is iets dat u van tevoren niet wist, maar wel graag had willen weten)

Antwoord: Gezondheid van de ouderdieren, goede fokker die de pup en de pup kopers ook na de aanschaf van de pup blijft begeleiden / adviseren.

Wat maakt dit ras nu het allerleukste, allermooiste ras ?

Antwoord: Sociale, een vriendelijk karakter in een stoere verpakking.

Zou u nog wat tips en tricks voor potentiele baasjes?

Antwoord:  Consequent opvoeden, vanaf pup duidelijk maken wat wel en niet de bedoeling is. Kennis laten maken met heel veel nieuwe dingen en dingen die de pup in zijn latere leven ook tegen kan gaan komen.  Een pup de juiste dosering voeding geven. Maar vooral heel erg genieten van de pup.

Brandon Baker