Menu

De bijzondere hond Blazer

 

Ik ben Astrid en heb Blazer als pup van 8 weken gekregen om met hem te trainen en op te leiden tot reddingshond. We merkten al vrij snel dat Blazer weinig energie had en dat hij steeds meer ging krabben op zijn lijf en met name zijn poten. Na enkele maanden heb ik bij de dierenarts een bloedtest laten doen en daar kwam uit dat hij een voedselallergie had.

Toen zijn we op ander voer overgestapt, maar dat gaf niet het gewenste resultaat. Hij ging al heel gauw weer krabben en bijten. Op een gegeven moment was het zo erg dat hij zijn poten tot bloedens toe had opengebeten. Hij heeft toen 6 weken met een kap om zijn hoofd gelopen. Onze dierenarts raadde toen een nieuw medicijn aan. Binnen een paar dagen was hij bijna jeukvrij. Hij kreeg meer energie en zat duidelijk lekkerder in zijn vel. Dit ging ook weer enkele maanden goed, en toen begon hij weer meer te krabben.

Een paar maanden terug ben ik met Annelie van Farmfood in contact gekomen. Zijn toen begonnen met 5 dagen vlees te geven en daarna een gewone brok. Maar dit ging na paar dagen al niet goed. Toen overgegaan op een graanvrije brok, dit ging een heel stuk beter. De medicijnen zijn nu afgebouwd van een hele naar een halve pil. We zijn er nog niet helemaal, maar we zijn op de goede weg!

 

Brandon Baker