Menu

Bijzondere hond Mojo

12 december 2016

 

Mojo is onze Old English Bulldog geboren op 7 november 2014. Begin 2015 hebben wij hem opgehaald. Als pup bij de fokker stond hij op vers vlees. Na overleg met onze dierenarts is Mojo overgegaan op brokken.

Dat is goed gegaan tot medio september 2015. Weken/maanden hiervoor kreeg hij uitslag bij oksels en buik, veel jeuk. Bezoek bij de dierenarts en onderzoek. Daaruit bleek dat het wellicht een voedselallergie zou kunnen zijn. Bij navraag blijkt zijn vader allergisch te zijn voor kip.

We zijn overgegaan op An-Allergenic voer en dat hebben we 8 weken gegeven om een soort van “reset” te bewerkstelligen. Alles werd weer rustig qua jeuk en rode vlekken!

Na zoeken zijn we rond november 2015 overgestapt op voer waar geen kip in zit, gebaseerd op vis en zoete aardappels. Mojo krijgt geen enkele snack, wel zijn we gestart met hertenreepjes als extraatje die hij erg lekker vind.

Medio maart 2016 gaf hij meer veranderingen zoals lusteloosheid, apathisch, terughoudend, angstig. Mojo had geen zin in wandelingen, speelde nog maar weinig en sliep overdag veel of was erg inactief. Er was geen blijdschap meer. Tegen de avond begon Mojo op te leven en wou spelen, in deze periode ging Mojo ook steeds slechter eten.

Vanwege die lusteloosheid zijn we 3 mei 2016 weer naar de dierenarts gegaan. Hij heeft Mojo uitgebreid onderzocht, de meest uitgebreide bloedonderzoeken en maag/darm röntgenfoto’s. Mojo is volgens die gegevens kerngezond.

Mojo’s anaalklieren zijn paar keer uitgeknepen. Ook had hij last van jeuk aan zijn oren. Hij at de laatste maanden slecht, weinig eetlust, jeuk en had rode plekken op zijn lijf.

Dat was het moment dat we contact met Annelie hebben gezocht na speurwerk op het internet. Ze adviseerde ons om hart en pens compleet te nemen om allereerst te ontgiften om te zorgen dat zijn maag/darm flora herstelt. De eerste week werd het slechter maar daarna knapte Mojo zienderogen op. Hij was weer actief, niet meer apathisch, en had weer zin om te spelen en wandelen. Zijn jeuk werd minder, en de huid zag er beter uit.

We zijn nu bezig om diverse vers vleessoorten aan te bieden voor de variatie in combinatie hart en pens compleet.

Brandon Baker