Menu

Bijzondere hond Boaz

7 januari 2017

 

Boaz is nu ruim 10 jaar oud, maar bij 8 weken na zijn geboorte gecastreerd. (Dat was eis van fokker)

Boaz was als pup regelmatig ziek, hij had ontstoken ogen en oren, kaalheid rond de ogen en neus, en een geïrriteerde huid met schilfers. Regelmatig bezoek aan dierenartsen leverde helaas niets op, ook diverse Prednison en antibiotica kuren, niets hielp. Uiteindelijk zijn we naar de natuurgenezer geweest, die constateerde dat Boaz een granen allergie had. We begonnen met allerlei granenvrije voeding. Maar ook dit had uiteindelijk  toch niet het gewenste resultaat.

De haren op de rug en in de flanken van Boaz veranderde van kleur, na enige tijd werdt hij op die plaatsen ook kaal en begon zijn huid ontzettend de stinken. Vorig jaar, na onze verhuizing, was de situatie zo erg dat wij op advies van een kennis contact op hebben genomen met FarmFood. Daar kregen wij en Boaz de aandacht en adviezen waar we zelf wat mee konden. Zo nodig konden wij elk moment van de dag, ’s avonds of in het weekend, contact opnemen met Annelie voor advies of een begripvol ondersteunend praatje. Uiteindelijk zijn we uitgekomen op speciaal vers vlees (FarmFood Pens-hart), vitamine B complex druppels, wekelijks wassen met anti bacteriële shampoo (bij voorkeur Betadine shampoo) . Ook lieten wij hem regelmatig in de zee zwemmen.

Boaz knapte zienderogen op dankzij het support van FarmFood. Zijn haren groeien weer aan en hij gedraagt zich weer als jonge hond die graag speelt en aandacht krijgt. Ook ruikt Boaz nu weer een stuk beter! Wanneer hij een terugval krijgt knapt ie daar veel sneller van op.

Boaz krijgt dankzij FarmFood vers vlees (pens en hart) een betere toekomst, want daar voelt hij zich het prettigst bij!

Brandon Baker