Menu

Team HondenTV

29 oktober 2016

Annemarie

Producent, Presentatrice en voice-over

 

Annemarie is inmiddels alweer bijna 6 jaar freelance presentatrice. Ze presenteert diverse televisieprogramma’s op de nationale televisie. Het begon allemaal bij de VID waar ze files las voor diverse radiostations, daarna kwam al snel het weer en verkeer bij Omroep WNL dat ze mocht presenteren in het programma Vandaag de Dag, ook is ze alweer ruim 4 jaar wekelijks te zien in het programma de Succesfactor op RTL7 en presenteert ze sinds juni 2014 ook het lifestyle programma Mijn leven, Mijn gezondheid op RTL4. Daarnaast presenteerde ze in vele bedrijfsfilms, op evenementen en mocht ze meewerken aan diverse commercials. Als voice-over is ze te horen in commercials als Intersport, GlasGarage, Futurumshop en MLine.

Annemarie is van kleins af aan gek op honden. Toen ze klein was vroeg ze bijna elk jaar wel een hondje voor haar verjaardag, maar helaas, paps en mams zagen dat niet zitten. Bij oma kon ze haar ei kwijt, die had een lieve hond “Mosche” die vooral Annemarie uitliet in plaats van andersom. De liefde voor hondjes is in al die jaren gebleven, en het was dan ook heel logisch dat toen ze op kamers ging ze bijna direct een hondje kocht. Milo, een lieve puppy van 8 weken oud maakte deel uit van het hectische studentenleven. Een jaar daarna kwam Sam, ook een King Charles Spaniel, een lief vriendje voor Milo. Inmiddels zijn ze 6 en 8 jaar oud en nog steeds heel lieve en vrolijke hondjes. Annemarie heeft in de afgelopen jaren veel leuke en soms ook minder leuke dingen met ze meegemaakt. Zo is het leuke dat ze allebei erg veel van rennen en spelen houden, regelmatig zetten ze dan ook de tent op z’n kop & zorgen ze voor leven in de brouwerij. Minder leuk was het toen ze te horen kreeg dat Milo een hartruisje had en Sam artrose. Beide best wel heftige dingen die ervoor zorgden dat Annemarie ook steeds wijzer werd in het hondenwereldje, en wat er allemaal te doen was. Dat is dan ook de reden dat dit programma Annemarie op het lijf geschreven is. Ze houdt van hondjes en heeft veel interesse in de wereld van de hond!

Benno & Geertruida

Editors

 

 

 

Benno en Geertruida, eigenaren van Redscope filmproducties, zijn de editors van HondenTV . Zij zorgen ervoor dat de beelden worden vertaald in een mooi verhaal.

Benno en Geertruida zijn beide niet opgegroeid met honden en zijn niet in het bezit van een hond. Voor hun werkzaamheden voor HondenTV is dat echter geen enkel probleem. “Daardoor is ons werk juist zo leuk” zegt Benno. “Met ons filmproductiebedrijf komen we op veel locaties en filmen we zeer diverse onderwerpen. Hierdoor komen we op plaatsen waar je normaal niet komt en leer je dingen over onderwerpen waar je normaal niet bij stil staat”. “Dat is ook zo bij de montage van HondenTV” beaamt Geertruida. “Ik heb bijvoorbeeld nooit geweten dat chocola zo slecht is voor een hond en ik heb nooit bedacht dat je een hobby met je hond kunt doen. Leuk dus om met dit project in de wereld van de honden te duiken!”

Annelie de Jonge

Voedingsexpert

 

Annelie is opgegroeid op een boerderij. Al van kleins af aan wist ze zeker dat ze graag met kleine huisdieren, met name honden en katten, wilde werken en was het haar droom om dierenarts te worden om zo dieren weer beter te maken.

Om haar droom te verwezenlijken is ze begonnen met een para-veterinaire opleiding en vervolgens een HBO opleiding dier- en veehouderij om zo door te stromen naar de universiteit, want ze moest immers haar propedeuse halen. Wat ze nooit had verwacht was dat de voedingsvakken steeds interessanter begonnen te worden en kwam ze tot inzicht dat voeding veel meer invloed heeft op gezondheid…en dat voorkomen veel beter is dan genezen!

Om veel meer te leren van hondenvoeding kreeg ze de kans om stage te lopen bij Farm Food en was het haar taak om Farm Food No. 1 op de markt te zetten. Een hele mooie uitdaging. Hierdoor werd ook bevestigd dat veel gezondheidsproblemen door voeding verholpen konden worden. Haar droom om dierenarts  te worden werd steeds kleiner en heeft ze ervoor gekozen de droom te laten varen en de kant van voeding te kiezen. Tijdens de opleiding werden veel veehouderij vakken gegeven maar dit was niet echt haar ding. Daarom koos ze ervoor om naast deze opleiding  natuurgeneeskunde voor dieren als tweede studie te kiezen.

Na haar opleiding kon ze bij Farm Food aan de slag als voedingsdeskundige en pr-medewerker. Met deze mooie baan probeert ze elke dag weer honden en mensen zoveel mogelijk begeleiden in hun probleemvragen omtrent voeding en gezondheid. Bij HondenTV is Annelie samen met Maarten 1 van de voedingsexperts. Al je vragen omtrent voeding kun je stellen aan Annelie en Maarten via het vragenformulier op de site.

Maarten de Weerd

Voedingsexpert

Van kinds af aan is Maarten opgegroeid met dieren; honden, katten, hamsters, varkens, paarden, kippen, parkieten enzovoorts. Kortom: teveel om op te noemen. Dat Maarten uiteindelijk iets met dieren zou gaan doen was dus al zo goed als zeker. Wat dat ‘iets’ zou zijn zou pas later duidelijk worden.

Van huis uit kreeg Maarten al heel veel over hondenvoeding te horen. In 1992 werd Farm Food Hondenvoeding namelijk al bijna 10 jaar gerund door zijn vader, Gerrit de Weerd. In datzelfde jaar ging de HBO-opleiding Diermanagement van start. Deze opleiding richtte zich o.a. op de voeding en verzorging van huisdieren. En toen viel het kwartje bij Maarten! “Ik ga diervoeding studeren!”

Na de studie Diermanagement was de behoefte aan kennis van met name hondenvoeding nog niet gestild dus schreef hij zich in voor de studie Dierwetenschappen aan de Universiteit Wageningen. In 2001 werd deze studie succesvol afgerond.

Tijdens de studies werkte Maarten mee in het Farm Food familie-bedrijf en was hij op vele beurzen aanwezig om samen met zijn vader en collega’s voedingsadviezen te geven aan geïnteresseerde hondenliefhebbers.

Na de studie ging Maarten als voedingsdeskundige en productontwikkelaar aan het werk bij diverse diervoeder-bedrijven. Er was destijds binnen Farm Food, naast voedingsdeskundige Annelie de Jonge, (nog) geen ruimte voor een extra voedingsadviseur en bovendien was het goed dat Maarten eerst ‘buiten de deur’ aan het werk ging voordat hij binnen het familie-bedrijf aan de slag ging.

In 2012 was Farm Food zo hard gegroeid dat er, met name voor het buitenland, behoefte was aan meer ondersteuning. Sinds die tijd werkt Maarten als voedingsdeskundige bij Farm Food Hondenvoeding. De stroom van voedings-advies-aanvragen van hondenliefhebbers is inmiddels zo groot geworden dat het voedingsteam verder is uitgebreid en zorgen Annelie de Jonge, Maarten de Weerd, Martine van Lenthe en Priscilla van Galen (en waar nodig ondersteund door Gerrit de Weerd) voor de beantwoording van alle voedingsvragen. Voor HondenTV is Maarten samen met Annelie voedingsexpert. Alle vragen over voeding kun je aan hun stellen via het vragenformulier op de site.

Ton Aalders

Dierenarts

 

 

 

 

Mijn naam is Ton Aalders, ik ben 20 jaar werkzaam als dierenarts. Onze praktijk verkoopt al 10 jaar de kluiven van Farmfood en zo kwam ik terecht bij Honden TV.

Een hond brengt veel levensvreugde als hij onderdeel mag uitmaken van jou en je roedel. Onvoorwaardelijk blij als je weer thuiskomt. Geen last vaan een slecht humeur.

Van een hond kun je veel leren. Een hond leert je daadkrachtig en consequent te zijn, leiderschap te tonen. Een hond houdt je fit en dat is een mooie bijkomstigheid. Iedere week geef ik mijn visie op een onderwerp. Kom je toch iets meer te weten over je hond.

Jeroen Oomen

Hondencoach

 

Mijn naam is Jeroen Oomen. Vanaf mijn veertiende jaar geef ik les aan baasjes en hun honden. Ik ben begonnen met verschillende cursussen als jachttraining, puppycursus, basiscursus, diverse vervolgcursussen, behendigheid en flyball.

Gedurende 13 jaar ben ik hoofdtrainer en hoofdopleidingen geweest bij het Dierenhotel Lelystad en gedragscentrum Martin Gaus. Na vier jaar zelf een Martin Gaus Hondenschool te hebben gehad op de locatie van het moederbedrijf van Martin Gaus in Lelystad ben ik een NLP-opleiding gaan volgen. Na deze opleiding heb ik de beslissing genomen om ‘uit de honden te stappen’ toen ik een geweldig aanbod kreeg om het bedrijfsleven in te gaan. Vanuit mijn eigen bedrijf, www.jeroenoomen.com, ging ik diverse (management)teams trainen en coachen.

Nu heb ik samen met mijn vriendin Debby van den Ban een eigen hondentraining- en gedragcentrum; Kynologisch Nederland in Hellevoetsluis. Ik doe daar de gedragstherapie en privélessen. Daarnaast geef ik de jacht- en speurtrainingen, de behendigheidslessen en de basis werkhond trainingen. Ik doe dit met veel plezier en met een team waar we geweldig trots op zijn. Daarnaast werk ik met kinderen met diverse problemen waarbij honden ingezet worden als therapiemiddel. Ook verzorg ik nog trainingen voor het bedrijfsleven en geef ik workshops, trainingen, lezingen, presentaties en seminars voor zowel ‘hondenland’ als het bedrijfsleven. Het werken met mensen en honden geeft me energie en voldoening; het is waar mijn hart ligt!

Hildeward Hoenderken

Rassenexpert

Dieren hebben altijd een heel belangrijke rol gespeeld in het leven van Hildeward. Als kind van vier wist hij al wat hij wilde worden, dierenarts! Zijn eerste huisdieren waren twee cavia’s, hierna volgde een mooie toom krielkippen, waarna konijnen, eenden, kanaries en tropische vogels volgden. Helaas kon hij na het behalen van zijn eindexamen VWO niet gelijk starten met zijn studie diergeneeskunde omdat hij uitgeloot was. Daarom studeerde hij eerst twee jaar biologie in Utrecht. Gelukkig lootte hij in 1998 wel in, waardoor hij kon beginnen met diergeneeskunde. Als bijbaantje werkte hij in de vakanties en in de weekenden als dierverzorger van de zoogdieren bij Burgers’ Zoo in Arnhem.

Na zijn afstuderen begon hij zijn werkzaamheden als dierenarts bij Dierenkliniek Pietersberg in Oosterbeek. Naast de reguliere diergeneeskunde, werden op deze praktijk ook specialistische behandelingen uitgevoerd bij honden en katten. Hildeward werd door een collega opgeleid in de veterinaire tandheelkunde, waardoor hij nu bijna dagelijks honden en katten uit heel Nederland behandeld aan het gebit. Naast de reguliere gebitsreinigingen worden ook bijvoorbeeld wortelkanaalbehandelingen en kaakchirurgie gedaan. Daarnaast plaatst hij regelmatig een beugeltje bij een hond om de stand van de tanden te kunnen verbeteren en behandelt hij bruine beren en andere dieren in Ouwehands’ Dierenpark in Rhenen. In 2014 en 2015 opende Hildeward met zijn team van dierenartsen en paraveterinairen twee andere praktijken in Oosterbeek en Arnhem onder de naam ‘Mijn Dierenarts’, Dierenkliniek Pietersberg ging verder als specialisten- en spoedkliniek.

Naast dierenarts is Hildeward ook actief binnen de kynologie. Hildeward is keurmeester van rashonden, hij is voorzitter van een grote rasvereniging van gezelschapshonden, hij geeft regelmatig lezingen en cursussen over rashonden en hij fokt zelf King Charles Spaniels. Daarnaast heeft hij een Engelse Bulldog genaamd Molly die elke dag met hem mee gaat naar de praktijk. Kortom, een leven dat in het teken staat van honden, hij geniet hier elke dag van!

Arnoud Beuse